Shakespeare

Ik ben nooit naar een concert van U2 geweest. Ze treden enkel nog in stadions op en dat is niet mijn cup of tea. Ik heb ze ook nooit gezien toen ze nog vrij onbekend waren en in de Melkweg of Paradiso speelden. In die laatste zaal heb ik wel een legendarisch concert van The Simple Minds bijgewoond.
Gisteren beluisterde ik Achtung Baby, volgens nogal wat kenners het hoogtepunt in het oeuvre van U2. Aardig plaatje, maar geef mij maar Echo and The Bunnymen, waarvan zanger Ian McCulloch ooit zei: 'Vergeleken bij U2 zijn wij Shakespeare.' Daar zit wat in.


10 sept 2015 – 1621

1 opmerking:

  1. Voor mij geldt hetzelfde Bart.Na War en October was ik "klaar" met U2,die galm steeds maar.wel mooi dat de band in de band nog zo sterk is, natuurlijk.Dat optreden van The Simple Minds, was dat in de vroege jaren 80-toen zag ik ze ook.Ook wel veel galm,maar wel spannender danU2.En inderdaad Echo & Bunnymen, vooral Ocean Rain die hadden de allermooiste galm , al was hun optreden in Paradiso dermate hard dat ik nog een week napijn had.

    BeantwoordenVerwijderen