Schrijfbehang

Hoe gaat dat nou, het schrijven van een boek? Dat vraag ik mezelf ook dagelijks af. Er schijnen schrijvers te zijn die op behangpapier het hele boek hebben uitgestippeld. Daar ga ik dit vertellen, daar dat en aan het eind is de lezer helemaal bijgepraat. Ik heb alleen maar een indeling in hoofdstukken gemaakt.
Bij een biografie is er ook nog de vraag: wordt het een chronologisch relaas – van geboorte tot dood – of pendel je heen en weer in de tijd?
Zo bezien kan ik wel vier boeken schrijven. Of meer, misschien wel net zo veel als iemand levens heeft.


27 sept 2015 – 1638

2 opmerkingen:

 1. Interessante overwegingen Bart.
  Chronologisch is logisch maar niet interessant. Behalve een biografie wil je ook de hand van de schrijver voelen, aftasten, meegevoerd worden en misschien ook wel in het ootje genomen worden.
  Proza en poetische zinnen zijn de signatuur van de schrijver. Is mijn persoonlijke mening. Net als bij schilderijen moet je kunnen zeggen: dat moet een ....Lankaster zijn. Dan zit jij allang op de kast. Rectificatie= publiciteit= is goed voor de naamsbekendheid.
  Zoiets ongeveer Bart?
  Voor dit soort leuke gesprekken en testjes organiseer ik www.artistsmeetintuscany.com ; een uitwisseling van kunstvaardigheden...vanaf het voorjaar weer actief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De chronologie doorbreken is inderdaad interessant, Anne Marie. Ik ben er nog niet uit. Een combinatie is ook de denkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen