Spijt


‘Zorg dat je geen spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan.’ Schrijver Dimitri Verhulst zag met eigen ogen hoeveel bejaarden onder die spijt gebukt gaan. Aangezien ik bij iedereen behalve de NS als senior te boek sta, komt dat voorland in zicht.
Hoewel ik het gevoel heb dat mijn einde nog niet nadert, zijn er genoeg dingen die ik graag zou doen en waarvan ik mij afvraag of ik er nog aan toekom. Ik zeg niet van welke niet gedane dingen ik nu al enige spijt heb. 
Er is nog tijd om ze te doen. Of niet?

20 mei 2013 – 825

1 opmerking:

  1. Sommige voornemens verdienen het om alsnog uitgevoerd te worden. Jaren liep ook ik met zo'n voornemen. En toen dacht ik, in 2007: DIT JAAR GA IK HET DOEN. En ik heb het gedaan. Maar goed ook, want nu zou het niet meer kunnen. Blij dat ik het gedaan heb.
    Vaag verhaal, ik ga dat hier niet verder uit de doeken doen, maar: ik heb nu in ieder geval geen spijt dat ik dat ene ding niet heb gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen