Selexyz

Toen Scheltema & Holkema, Donner, Broese Kemink en al die andere kwaliteitsboekhandels fuseerden onder de naam Selexyz haakte ik af. Alleen die naam al, verzonnen aan de borreltafel door twee steeds zatter wordende reclamejongens. ‘Jaaaaaaaaa, dit is ‘em.’ XYZ en dat is het alfabet, retteketet.
Nu ligt de keten op apegapen en dat kan ik mij goed voorstellen. Geld speelde geen rol en boeken ook nauwelijks. Tsjonge, wat een balzalen. Veel verkeersruimte en koffiezitjes, met hier en daar een tafeltje leesvoer.
Mijn ideale boekhandel? Die is rommelig, boekenkasten tot aan de nok en je kunt er je kont niet keren.

3 apr 2012 – 431

1 opmerking:

  1. Ik voel helemaal met je mee Bart, heerlijk zo'n overvol boekhandeltje. Vroeger had ik wel wat met Broese, op die mooie hoek van de gracht in Utrecht, maar de marketeers van Selexyz hielpen niet. Zelfs de locale boekhandel in ons dorpje heeft nu al een hele nieuwe look met 'belevingshoekjes'. Gelukkig staan er nog wel veel boeken. Leuk op zo'n e-reader of iPad, maar een boek moet ritselen.

    BeantwoordenVerwijderen