Gezond verstand

Ik probeer mijn verstand altijd gezond te gebruiken. Ook in deze coronatijden, al was het maar om de overheid kritisch te volgen.

Een aantal critici heeft zich nu verenigd rond een tweewekelijks tijdschrift dat Gezond verstand heet. Hoofdredacteur is de oud-NRC-journalist en emeritus-hoogleraar Karel van Wolferen. Daar moet toch voldoende verstand in zitten, zou je denken.

In zijn openingsartikel trekt hij echter zo onnavolgbaar van leer – 9/11 is een doofpotdossier, westerse media lopen aan de leiband van de CIA, het coronabeleid is een staatsgreep, Poetin wordt ten onrechte gedemoniseerd – dat de term ‘gezond’ hier niet meer op zijn plaats lijkt.

 

29 okt 2020 – 3268

1 opmerking:

  1. Het zijn vreemde tijden en het is voor het eerst dat ik denk om niet te gaan stemmen, als ik dat stel in de regering zie dan geloof ik nergens meer in. Dat Rutte zijn VVD maar steeds groter wordt is al om diep over na te denken. Het is niet oké en als mensen zich gaan verzetten is het alleen maar goed, ook wat Karel van Wolferen doet, hoe meer mensen het niet meer accepteren hoe beter, op welke manier dan ook. Ik heb de tweede wereld oorlog meegemaakt vanaf dat ik 6 jaar was.Ik heb mijn eigen vader aan het verzet verloren, heb geleerd altijd kritisch te zijn, al helemaal wat de corona gekte betreft. Volgens mij hebben de aandeelhouders in alles de macht,een hele enge ontwikkeling.

    BeantwoordenVerwijderen