Stakkers en stakers


De archieven zijn gesloten. Toch kan ik als gelouterde thuis- en onlinewerker voorlopig vooruit. Na het levensverhaal van Loes Hamel heb ik me weer aan een biografie gezet. Ditmaal niet van een persoon, maar van een gebied.
Stakkers en stakers vertelt het verhaal van de armoede in de kop van Noord-Holland, tijdens de crisis van de jaren dertig. Na de beurskrach van 1929 stortte de Nederlandse economie in. Het straffe bezuinigingsbeleid van de regering-Colijn II versterkte de armoede en werkloosheid.
Wie waren die armen? Zijn er familieverhalen en foto’s te achterhalen? Daarvoor ga ik te rade bij tientallen historische verenigingen.

31 maart 2020 - 3131

1 opmerking:

  1. Het was al een interessant deel van je vorige biografie. Ik wil er graag meer over lezen!

    BeantwoordenVerwijderen