Nederlands

Vroeger dacht ik altijd dat studenten psychologie vooral zichzelf wilden doorgronden. En dat studenten Nederlands het liefst schrijver wilden worden. Ik wist natuurlijk wel dat het genuanceerder lag, maar een etiketje plakken was lekker en makkelijk.
Het aantal studenten Nederlands is tegenwoordig zo klein dat de studierichting met opheffing wordt bedreigd. Het verhindert niet dat het aantal schrijvers nog steeds toeneemt.
Wordt er nog voldoende gelezen? Want goed schrijven begint met goede boeken lezen, leerde Karel van het Reve mij. Het best gewaardeerde boek op de HAVO is De engelenmaker van Stefan Brijs. Daar heb ik nog nooit van gehoord.


27 feb 2019 – 2824

1 opmerking:

  1. Best een goede roman! Speelt op de grens van Nederland/België en als ik het goed heb onthouden: Moresnet. Brijs schreef ook een mooi boek over Neel Doff ('Keetje Tippel')

    BeantwoordenVerwijderen