Stakkers en stakers

Toen ik in de biografie van Trien schreef over de werklozenstaking van 1936, waarvan zij mede de leiding had, moest ik woekeren met de bladzijden. Dit hoofdstuk mocht niet te lang worden, want anders zou dat de balans in haar levensverhaal verstoren.
Met de Ravensbrück-jaren behoort deze staking tot de schrijnendste episodes in het boek, vind ik zelf. De armoede in de kop van Noord-Holland, de ellendige positie van werklozen, de schofterige behandeling in de werkverschaffing en de harteloze opstelling van de regering zijn echter te erg voor weinig woorden.
Ik heb besloten er een heel boek aan te wijden.

25 jan 2019 – 2791


2 opmerkingen:

  1. Hoi Bart,
    Mag ik alvast inschrijven voor de eerste druk? Vond inderdaad eerste deel in je boek over Trien indrukwekkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, uiteraard mag dat, Marcel, leuk! Zal pas in 2021 verschijnen, dus nog even geduld. De Wieringers komen daarin ook ruim aan bod.

    BeantwoordenVerwijderen