Chloorwater

Opeens kwam er in mijn Bourgondische gîte chloorwater uit de kraan. 'Is het weer zover?' merkte mijn gastvrouw op. 'Dat doen ze om de leidingen te reinigen.' Ik kreeg dit sportfondsenbadwater niet door mijn keel en ik wilde er ook niet meer mee tandenpoetsen.
Later vertelde een buurman van twee kilometer verderop - beter een verre buur dan geen kip – dat het waterleidingbedrijf sinds augustus afraadt om uit te kraan te drinken. Er zit twee keer zoveel arseen in het water als is toegestaan. Landbouwgif en insecticiden, dat werk.
Mijn gastvrouw was het ontgaan, de kleine letterjes op de waterfactuur.


11 okt 2016 – 1985

1 opmerking:

  1. De klokken zijn gaan luiden! er wordt werk van gemaakt Bart! We zijn weer terug naar de 18e eeuw!
    Ik houd je op de hoogte, je gastvrouw

    BeantwoordenVerwijderen