Orgaanabonnee

Ik heb niet veel met orgaandonatie. Dat zou natuurlijk anders zijn als ik in levensbedreigende toestand op zoek had gemoeten naar een nieuwe nier, long of hart. Ja, een hart van een ander, hoe zou dat aanvoelen?
Nu is er een donorwet aangenomen die bepaalt dat na je dood verschillende organen ter beschikking van een ander kunnen komen, tenzij jij of je nabestaanden dat verbieden. Heel donorminnend Nederland juicht. Er kunnen namelijk dertig procent meer patiënten worden geholpen.
Maar ik hou er niet van dat ik automatisch ergens op geabonneerd word. Ook al ben ik er zelf niet meer bij.


15 sept 2016 – 1972

1 opmerking:

  1. Ik ben nogal Humanistisch ingesteld, ik noem het dan ook verantwoord recyclen. Ze mogen van mij alles gebruiken. Maar..... mijn longen naar een verstokte roker? Mijn lever naar een alcoholist? Mijn hart naar een crimineel?

    BeantwoordenVerwijderen