Linkmiechel

Ik heb al verschillende keren kennisgemaakt met de creatieve en soms ook corrupte handelsgeest van bepaalde Wieringers. Maar als je denkt een akkoord te hebben over de koop van een huis, bezig bent voorbereidingen te treffen voor keuring en koopakte, een week niets hoort en dan van de verkopende makelaar verneemt dat hij het huis al heeft verkocht, zakt mijn broek tot op de enkels.
De bijbehorende uitleg hangt van leugens aan elkaar. Niet veel later hoor ik uit betrouwbare bron dat de man een erkende linkmiechel is. Je hebt ze er tussen. Types die zelfs hun ouwe moer verpatsen.


10 sept 2016 – 1967

4 opmerkingen:

 1. '... de creatieve en soms ook corrupte handelsgeest van de Wieringers.'
  Ik begrijp je schijnbare teleurstelling, maar dit is volkomen ondoordachte generalisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal gelijk, Rio. Was niet mijn bedoeling. Heb het woordje ‘de’ weggehaald. Heb hier juist veel goede ervaringen en fijne vrienden opgedaan en wil graag op dit mooie plekje blijven wonen. Alleen, deze teleurstelling is niet schijnbaar en die heb ik even van mij afgeschreven. En idd, het komt ook elders voor, hoorde ik van anderen die niet op W. wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hehe, je moet jezelf ook niet gaan censureren. Nu is het geschiedvervalsing geworden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor een historicus is geschiedvervalsing bijkans nog erger dan het kunstje wat me is geflikt. Generaliseren hoort ook niet tot mijn favoriete bezigheden. Ik wilde het alleen even in de context plaatsen van een paar andere ervaringen (waarover ik toevallig ook nog een duimendik dossier heb, waar sommige mensen niet gelukkig mee zijn).

  BeantwoordenVerwijderen