Ontslag

Voor de tweede keer van mijn leven heb ik ontslag gekregen. De eerste keer was 22 jaar geleden, toen ik met een atypische longontsteking in het Amsterdamse Andreasziekenhuis lag. Vandaag ben ik door de internist van het ziekenhuis Den Helder de deur uit gebonjourd.
Zestien dagen lag ik er. De moeizaamste twee weken van mijn leven, schat ik zo. Het zwaarste is: als je erin gaat, weet je niet wat er aan de hand is en wanneer je er weer uit mag.
Met onzekerheid kan ik aardig leven, maar lastig als mijn gezondheid op het spel staat. Dat is voorbij.


24 dec 2018 – 2759

2 opmerkingen:

  1. Onkruid met de naam Bart vergaat niet, Bart. Mijn deelneming voor het meegemaakte maar wat mooi dat je dus vrijwel nooit afhankelijk van een baas geweest bent!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het, Bart. ik ben vrijwel mijn hele werkende leven eigen baas/ondernemer geweest. De paar keer dat ik wegging, nam ik zelf ontslag. Economische vrijheid gaat gepaard met risico’s, maar is een groot goed.

      Verwijderen