Omslag

Bewolkt, 20 graden, ZWZ 5. Ik moet opeens nadenken over wat ik zal aantrekken. Wekenlang kon ik automatisch in een shirtje of hemdje met korte broek schieten en blootsvoets de dag door. Sokken aan, vestje onder handbereik, jassen vooraan op de kapstok: ik ben er lichamelijk en vooral geestelijk niet klaar voor.
Hoe steviger ik in de herfst van het leven sta, des te meer ik behoefte heb aan zomerse warmte. Voor mij komt de opwarming van de aarde dus als geroepen. Met kleinschalig milieubewustzijn probeer ik dat dan weer tegen te gaan.
Inconsequentie is de brandstof voor ieder mens.


19 aug 2018 – 2650

1 opmerking:

  1. "Waar staat geschreven dat ik consequent moet zijn?" (Cor Kieboom, voorzitter Feijenoord in de jaren '60/'70) ook zo'n mooie uitspraak!

    BeantwoordenVerwijderen