Haagse visie

'Meneer Jacobse, gaan wij in Nederland niet de geheel verkeerde weg op?'
'Hee, ik ben blij dat u deze vraag an mijn stelt, doctorander Van Es. Inderdaad is het zo dat alle leden der gehelen Tweeden Kamer als een grote touringcar, als een spookrijder op ons af kome dendere. En dat je als vrije jongen niet meer weet welke kant je op moet, omdat je met steeds grotere tegenleggers wordt geconfronteerd, je eigen voortdurend.'
'Maar wat kenne wij nou als laten wij zegge de heer Jacobse daaran doen?'
'Wel, men ken natuurlijk uitwijken voor een spookrijder, naar Zuid-Amerika, naar Zwitserland, naar den Belg. Maar, dat is het gekke met mij, daar voel ik mijn toch te veel Nederlander voor. Ik doe dit ook allemaal voor Nederland.'


27 dec 2015 – 1728

Geen opmerkingen:

Een reactie posten