Treintjes

Op mijn negende verjaardag kreeg ik van mijn ouders een Märklin-trein. Bij dit prachtige cadeau gold wel de kanttekening dat ik het moest delen met mijn broertje. Ook een speelgoedtrein is een nutsproduct.
We hebben er fantastische jaren mee beleefd. Er was zelfs een aparte tafel, waarop we permanent konden treinen. Weer of geen weer.
Ook in de reële wereld wordt met treintjes gespeeld. NS besteedde honderden miljoenen euro aan treinstellen voor de hogesnelheidslijn Amsterdam-Brussel. De Fyra staat voor ‘fier’, maar mislukt fyrkant. Andermaal blijkt goedkoop duurkoop te zijn. 
Wanneer gaan bij NS nou eens echt de wissels om?

22 jan 2013 – 707

1 opmerking:

  1. Ik was destijds meer van de Minitrix, van die treintjes op kleinere schaal. Mooi, maar ze gingen ook snel kapot. Wat dat betreft hadden ze uit de Fyrafabriek kunnen komen.

    BeantwoordenVerwijderen