Oud & jong

Wie zich als jongere oudere wat jonger wil voelen – eerlijk gezegd leeft bij mij die wens niet echt – kan terecht in de Hallen, de verbouwde tramremise achter de Kinkerstraat.
In de Foodhallen zien wij zestigers louter jong publiek om ons heen. En in de Filmhallen bij de The Old Man & the Gun, nota bene met de bejaarde Robert Redford en Sissy Spacek, zitten ook hoofdzakelijk twintigers en dertigers.
De film draaide in de Parisienzaal. Zo heette de vroegere pornobioscoop op de Nieuwendijk ook. Waarschijnlijk zijn de uitbaters te jong om dat weten. Ik heb het maar voor me gehouden.


15 nov 2018 – 2738

2 opmerkingen:

 1. Ciao Bart.
  Alles goed? Volgens mij heet de Parisienzaal in de Filmhallen zo omdat het interieur van die bioscoop afkomstig is.Ik weet het natuurlijk niet zeker want ik ben er zelf destijds nooit geweest.
  By the way. Je hebt een prachtig werk geschreven over je stiefoudtante(als je de e eraf haalt lijkt het wel een frans woord).Ik heb het met veel plezier gelezen.Je had er gemakkelijk op kunnen promoveren.(Engelse samenvatting, enkele toevoegingen en klaar).Dat is nog eens gedegen werk.Groetjes, ook aan Zisca.
  Eddy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Eddy,

  leuk van je te horen. Late we eens afspreken. Ik ben regelmatig in Amsterdam. Het oude interieur van Parisien? Zou kunnen, maar dan toch niet de stoelen. Die oude waren te bevlekt ontvangen volgens mij... Dank voor je compliment over mijn boek. Promotie was een optie, maar dan had ik een stuk theorie erbij moeten plempen. Ik wilde een mooi publieksboek schrijven en aan de recensies en reacties te zien (https://triendehaan.wordpress.com/pers/) is dat gelukt. Stuur even een mail naar post@morgenstrand.nl. Gaan we een datum prikken. Hgr Bart

  BeantwoordenVerwijderen