Corona (42): Kinderslachtoffers

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik 100 Woorden aan corona wijdde. Niet dat er niets te melden viel. Ik heb me regelmatig geërgerd aan onzin en nepnieuws.

Van Willem Engel c.s., zult u denken? Die volg ik helemaal niet. De laatste tijd bericht mijn voormalige lijfkrant de Volkskrant over kinderen in de coronaknel. Interviewtje hier, portretje daar, pijnlijk gevalletje zus, meevallertje zo.

De wetenschapsjournalisten houden zich angstvallig stil. Terwijl er al maandenlang evidence-based informatie op tafel ligt. Over grootschalige depressieklachten, ontwikkelingsachterstanden, gezinsmishandeling, armoede.

Kinderen worden nauwelijks ziek en zijn nauwelijks besmettelijk. Ze betalen wel een gigantische prijs.  

 

1 juni 2021 – 3404

Geen opmerkingen:

Een reactie posten