Bombarie

Oud-Provolid en voormalig Kabouter Roel van Duijn vertelt op de radio over zijn leven als revolutionair. Ik kan het niet helpen dat ik er een beetje om moet grinniken. Met zijn overbekakte stem, ietwat warrige redeneringen en kneuterige ideeën roept hij dat ook over zichzelf af.
Een buitenbeentje is hij altijd geweest, van jongsaf tot begin zeventig nu. De actievoerder werd zelfs nog even wethouder. Hij struikelde over een perscommuniqué dat B & W uitgaf naar aanleiding van een verijdelde bomaanslag op de metro in aanbouw.
Van Duijn was de enige die niet op voorhand de schuld bij links legde.


14 mei 2017 – 2188

2 opmerkingen:

  1. Lang geleden, in 1972 of zo, wilde ik een boek van hem kopen bij egasus op de Hoogstraat. De verkoper, zo´n hardcore CPN´er raadde het me af. Ze verkochten het wel, maar ik kon beter een boek van Marcus Bakker kopen. Heb ik gedwee gedaan, stomme fout. Pas een paar geleden heb ik het alsnog gekocht ´Boodschap van een wijze kabouter´.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, die boekhandel werd ook door Moskou gefinancierd toch?

    BeantwoordenVerwijderen